Pazartesi, Mart 16, 2009

Ümit Usta mıyım neyim? Yemekteyiz Yarışmasında 1. Seçileyim :)

Efenim yine öğle saatlerinde akşam ne yemek yapsak telaşı sardı, her gün olduğu gibi. :D Vallahi bazen akşamları hiç aç olmasak bile akşam yemek yemek zorundayız diye mutfağa giriyoruz. Bazen acı bazen tatlı götürüyoruz bir şeyler. :) Bugün okuldan çıktıktan sonra çarşıya bir uğrayayım maaşı çekeyim, borçları ödeyeyim, azıcık alış-veriş yapayım dedim ve yaptımda, aferin bana. :D İşte karınca kararınca bir şeyler aldık geldik eve. Saat 18.30 gibi dedim artık yapalım bir şeyler. Aslında ne yapacağımızı biliyordum; çünkü pirzolayı buzluğa koymamıştım. Ben şöyle atarım tavaya pişiririm ya da atarım fırına ızgara gibi olur diye düşünürken. Birden googleda şöyle bir arama yaptım. Çıkan sonuçlarda adını reklamlarda da gördüğüm portakal ağacı sitesine girdim ve tarifi bir okuyayım dedim. Baktım evimde bütün malzemeler var o zaman dedim haydi Doğan Hoce yardır bakalım. :) Hemen aşağıdaki tarifi yaptım; ama biz iki kişi olduğumuz için malzemeleri göz kararı değiştirdim. İşte tarif :

domates soslu kuzu pirzola


8 kişilik

malzemeler:

  • 1,5kg kuzu pirzola

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 5 adet domates

  • 8 adet sivribiber

  • 6 diş sarımsak

  • 10 arpacık soğanı

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı kekik


hazırlanması:

1. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın. etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin. (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)

2. etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin. bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin. piştikten sonra tuz ekleyin.

3. pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın. servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin. (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatın. eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin. servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin.

İşte elimizden geldiğince yaptım burda denilenleri ve sürdüm davul fırına. :D 20 dakika bekledikten sonra sıra yemeye gelmişti. Aldım çatalımı bıçağımı adabı muaşeret kurallarına uyaraktan yemeye başladım. Nedenini bilmediğim bir acılık vardı yemekte; ama ayrı bir tat veriyordu. Ve ne diyeyim gerçekten hoşuma gitti. :D Aferin lan bana ve de teşekkürler portakal ağacı. :D

NOT : Ben fotoğraf çekmediğim için portakal ağacındaki fotoğrafı koyuyorum. Zaten benimkinin görüntüsü bu kadar iyi değildi ama eminim ki tadı daha iyiydi. :D :D :D Ukela ben. :D :D :D

0 yorum:

Copyright © 2014 Doğan Aydın