Bacak Silikonlarının Takılması
Baldır kasları, ne kadar spor yapılırsa yapılsın, tam olarak istenilen kalınlığa gelemeyen kaslar olabiliyor. Yapısal olarak baldır zayıflığının yanı sıra; çocuk felci, doğuştan kas gelişim bozukluğu, travma sonrası incelme gibi durumlar da bacak çarpıklığına sebep olabilir.
Bacak Dolgusu için Silikon protez takılması ise, bu zayıflıkların düzeltilmesinde yararlı olur. Protezler, endoskop yardımıyla hastanın hissedemeyeceği bir derinliğe, yani hemen baldır kası arasına yerleştirilir. Operasyondan sonra, yaklaşık 12 saat kadar yürümeye izin verilmez. Bacak silikonunun takılması, yaklaşık 3-4 cm lik bir çevre artışı sağlar. Bu boyutlar konusunda, kesin bir sonuç alınabilmesi için 3 ay gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Bacak protezlerinin yerleştirilmesinden sonra tam olarak şeklini alması için bu süre gereklidir.
Genel olarak kullanılan silikonlar da şunlardır:
Anatomik baldır protezleri; bir tarafından kabartılmış olan bu protezler böylece baldırın üçte birlik kısmından, üst kısmını vurgulamaktadırlar. Bu protez, üst baldır kaslarını belirtmek için genellikle erkek hastalarda kullanırlar.
İğ biçimli baldır protezleri; bu protezler, anatomik baldır protezlerinden daha ince olup özellikle kadın hastaların baldırlarının biçimlendirilmesinin uygulama alanında kullanılmaktadır. Bu protezler ile doktorun tespitine ve de protez büyüklüğüne göre baldırın orta ve de alt kısımlarında da düzeltilme yapılabilir.
Ayrıca yine çok ender kullanılsalar da baldır genişleticiler de baldır protezleri kategorisine girerler. Genişleticiler; sibobu üzerinden doldurulabilen, silikon torbalardan oluşmaktadırlar. Baldırın içinde genişletilmesi istenen yere genişleticiler yerleştirilir. Küçücük bir silikon boru ile de genişleticiye bağlanan sibop, dokunulduğu zaman hissedilebilecek bir biçimde derinin altına yerleştirilir. Daha sonra her hafta bir gün, sibop üzerinden genişleticinin içine azar azar tuz çözeltisi doldurularak baldır protezi şişirilmiş olur. Sonrasında genişleme ile doku esneyerek büyür ve içinde kalıcı baldır protezi için yer görevi gören bir boşluk oluşur. Bu durumun düzenli olarak tekrarlanmasıyla, dokunun esnetilmesi de yaklaşık 6 hafta sürmelidir. Ayrıca doldurulacak miktar ve doldurma hızı, dokunun durumuna, hastanın istediği doku genişliğine ve yine hastanın acıya dayanıklılığına bağlıdır. Özellikle yaralanma ve yanık gibi ağır vakalardan sonra, genişleticilerin kullanılması oldukça yararlıdır.
Detaylı bilgi için tıklayınız....
Saygılarımla
Op Dr Ali Mezdeği
0 yorum:
Yorum Gönder