Pazartesi, Aralık 23, 2013

Poşette Çupra Tarifi (Doğan Usta'dan :) )

Pazarları balık günümüz. Hanım balık elleyemediği  için iş başa düşüyor. Bende hamsi temizleyemeyeceğime göre balıkçıların temizleyip sattığı balıklara yöneliyoruz. Bunların içindede favorimiz çupra. Çünkü güzel etli, lezzetli ve yemesi kolay bir balık.

Evin kokmaması için en güzel yöntem çuprayı fırında pişirmek. Bunun yanı sıra poşet içinde pişirmek daha rahat oluyor. Hem pişirmesi hemde yemesi kolay. :)

Hemen kısaca poşette çupra tarifimi anlatayım :)

Öncelikle balıkçıdan temizlenmiş olarak aldığımız çupraları güzelce yıkıyoruz. Sonra tabağa alıp biraz süzülmesini bekliyoruz. Bu arada da fırın poşetimizi hazırlayalım.

.com/blogger_img_proxy/

Çupraları güzelce yıkadıktan sonra üzerlerine pul biber, tuz, kekik serpiştiriyoruz ve zeytin yağı gezdirip bir güzel karıştırıyoruz.

.com/blogger_img_proxy/

 

Bir güzel harmanladığımız çupralarımızın içine tat vermesi için birer diş sarımsağı keserek yerleştiriyoruz.

.com/blogger_img_proxy/

Çupralarımız artık pişirilmeye hazır. Şimdi çupralarımızı güzel fırın poşetlerine yerleştiriyoruz. Büyüklüklerine göre bir ya da iki çupra koyabilirsiniz poşetin içine. Çupraların poşete yapışmaması için önceden poşetin içinde un gezdirebilirsiniz. Ben un gezdirdiğim zamanlarda da yapıştığı oldu, bu olayı tam çözemedim :) Genelde çupraları harmanladığım zaman tabakta kalan yağı poşetin içine döktüğüm zaman yapışmıyor. Siz her türlü deneyin bakalım. :)

.com/blogger_img_proxy/

 

Yukarıdaki gibi poşetlediğimiz çupralarımızı fırına sürmeden önce poşetlere 1-2 delik açıyoruz. Fırını 175-200 dereceye getirip altmış dakika kadar pişiriyoruz.

Yanında da güzel bir salata olursa tadından yenmez :)

Afiyet olsun...

0 yorum:

Copyright © 2014 Doğan Aydın